Om oss

 

Kontaktinfo:

Vigdis Størseth og Jan Terje Bårseth, Uthuslien 7580 Selbu
Tlf 97 71 00 08 ( Jan Terje )
Tlf 99 35 76 01( Vigdis )
E-mail: janterjeb@gmail.com


Om oss:

Vi som står bak denne nettsida er Vigdis Størseth og Jan Terje Bårseth. Vi flyttet i slutten av 2009 til Uthuslien i Selbu hvor vi eier et småbruk på ca 28 mål. Kennelnavnet Jøldalen kommer fra Trollheimen hvor vi har hytte.
Vigdis er en friluftsinteressert selbygg, men har bodd mesteparten av livet utenbygds. Hun fikk sin første hund i 1981, Garm, en dobermann som lærte henne mye om hund.  I 1985 kom den første fuglhunden i hus – en korthår vorsteeh. Vorstehhund fordi skigåing og fart var fasinerende en periode i livet. Med fuglhund i huset på Levanger og en svært aktiv fuglhundklubb på Innherred ble steget inn i fuglehundsporten enkel. Men, med en vorsteher som til tider var mer opptatt av hårvilt enn hønsefugl, ble deltakelsen på prøve utsatt, og utsatt, og utsatt.
Jan Terje er født og oppvokst på Støren og fikk sin første hund som 16-åring fra Konrad Talsnes, Oppdal. Jan Terje har hatt flere hunder utenom de nåværende 4 – først og fremst NJCH Jøldalens Hilkka 2  (Jedi – Tjorven) som vant Norsk Derby i 1989. Hilkka 2 har hatt 3 kull og de mest kjente hundene etter henne er NJCH Jøldalens Tell til Kari og Ivar Ellingsen og Jøldalens Susie som Jan Terje selv hadde. Begge disse er etter NJCH NS UCH Vinsterfjellets Bobby og Hilkka 2.
NJCH Høimyras Bennie må også nevnes. Hun var etter INT NS UCH NJCH Vigdaættas Rambo til Jørn Wølner og Skårungens Lady Mitzie til Svein Borgen. Bennie har på en måte blitt stamblodet til våre nåværende hunder. Hennes datter Mezzie ble parret med NUCH NJCH Sandtjønnas Mezzo til Ingvar Rødsjø. De hundene vi nå har er det masse «Rødsjøblod» bak – se stamtavlene.
Jan Terje er dessuten jaktprøvedommer og for tiden leder i Lovkomiteen i Norsk Kennel Klubb og medlem av avlsrådet i NESK.
Vi driver mye med jakt og jaktprøver og er opptatt av at hundene både skal være friske og stødige, og fungere som vanlige familiemedlemmer. Tross alt er det flest dager der hundene er hjemme. Derfor må gemyttet være topp.
Til slutt litt om navnevalget på hundene.
I vårt tilfelle er det ikke til å legge skjul på at Elton John har vært den store inspirator, men i det siste ispedd  en noe nyansert frankofil linje. Det er ikke alle hunder som passer inn i Sir Eltons verden.

theone